perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kuukauden tili

Kuukausi tulee päätökseen, ja menot yltävät noin 250 euroon. Siitä on hyvä lähteä parantamaan suoritusta, ja kiristää kukkaronnyöriä entisestään.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Lounas 2,50€ vai 25€ ?

Pikkurahalla elijän on kohdattava se tosiseikka, ettei oikeisiin ravintolakäynteihin ole juuri ollenkaan varaa. Tämä ei ole opiskelijalle mikään ongelma, sillä eihän moni opiskelija mitään fine-diningiä harrasta, mutta keski-tai ylempiluokkaisille tämä ravintolalounaisiin uppoava, esim. 10-20 euroa päivässä saattaisi olla hyvinkin kivuliasta karsia pois.

Minimalistin tulee siis unohtaa mukavat seurapiirilounaat ja päivälliset, ja tyytyä kotipastaan tai juhlapäivänä 5 euron mamukepappiin tai -pitsaan.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pääsispä pääsiäiseen

Pääsiäisenä noidat lentelee ja rahat menee suklaamuniin.
Hyvää pääsiäistä!

torstai 21. huhtikuuta 2011

Poliitikot, takinkäännön mm-kisat alkaa!

Ei tainnut 200€ riittää kuukaudeksi, yrityksestä huolimatta.

Täytynee siirtyä askeettisempaan elämäntapaan, tässä on kuitenkin aika yltäkylläisyydessä elelty.

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kotisivut alennuksella

Jos sinulla on tarvetta kotisivuille, niin tällä koodilla saat 10% alennuksen kotisivuton.fi -palvelusta, jossa täyden palvelun kotisivut verkko-osoitteella maksavat normaalisti 25€/kk.

Alennuskoodi: ksmj
www.kotisivuton.fi

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Viikonloppu

Viikonlopun vietto vei veronsa, mutta eipä se vielä budjettia kaatanut.

Sen voin ainakin todeta, että junamatkustaminen on halpaa verrattuna autoiluun yksin.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Kuluttamattomuus tekee hyvää

Eilinen taas kuluttamatta senttiäkään.
Viihteellinen viikonloppu enteilee kuluja.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ei kuluja

Jea, eilinen nollapäivä! Se on helppoo kun asennoituu oikein.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Tienaa blogaamalla

Yksi tapa tienata lisäroposia on esimerkiksi blogata ja näyttää blogilla Googlen mainoksia. Se ei maksa mitään, ei blogaajalle eikä myöskään mainosten klikkaajalle. Itse olen tehnyt tätä jo useita vuosia, tosin hyvin epäaktiivisesti blogaten. Muutamassa vuodessa mainostuloja on kertynyt 65 euroa. Rahaa tilille saa vasta, kun tulot yltävät 70 euroon, joten muutama klikkaus enää, ja vihdoin saisin vuosien työn palkaksi tämän 70 euroa.

Suosittelen yrittämistä myös tällä saralla, kyseessä on kuitenkin "täysin ilmainen" raha. Aikaa se tosin vie haluamasi määrän.

Kerätkää pulloja!

Pullonkeruu on paras tapa tienata ekstraa! Taas tuli melkein parin päivän opiskelijalounas tienattua puolessa tunnissa. Pitää vaan löytää oikeet mestat, ei niitä kannata ihan mihin tahansa mettään lähteä etsimään.

Sitten kävin kaupassa ja menikin 7 euron sijasta 3 euroa. Palkitsevaa!
Graafissa näkyy tosiaan edelleen kokonaiskulutus, eikä pullorahoja oteta huomioon.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Elämä on pelkkää karkkia?

Näyttää että rahaa menee vain karkkiin. Noh, suotakoon se hullujen päivien kunniaksi.

10 päivää, 83 euroa.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Iso askel

Loistavat pari päivää! Ensinnäkin, sain auton myytyä! Se jos mikä tuo helpotusta taloudelliseen ahdinkoon.

Toiseksi, mennyt muuten vain hyvin. Kuluja on tullut, mutta enää niistä ei tarvi oikeasti stressata, nyt tämä touhu ei ole niin veitsen terällä kiikkumista. Opiskelijalounaslatauksia, maitoa kaupasta ja ratkesin ihan kaksi euroa sijoittamaan karkkiinkin. Mikäs sen parempaa.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Hyvin menee

Tänäänkään ei kuluja. Hyvin menee. Bussikortti oli ehdoton investointi, sen avulla syön halvalla ja huomasin että tuleehan sille käyttöä muutenkin reilusti.

Tarrauduin myös perinteiseen rahansäästökeinoon, ja irtisanoin vähemmän tärkeitä vakuutuksia. Näistä tulee myös jonkin verran palautuksia, mikä on tietenkin hyvä asia.

Tv-lupa on myös yksi kulu josta voisi tinkiä, mutta ensin pitäisi luopua telkkarista.. Se taas ei ole ihan helppo päätös. Ei sen takia että kaipaisin Suomen säälittävää tv-ohjelmatarjontaa, vaan että haluan käyttää töllöä myös muuhun katseluun, tietokoneen lisänäyttönä.

Lehtimyyjät ovat soitelleet, enkä todellakaan ole tilannut mitään. Se nyt vielä puuttuisi.

Kuka tunnistaa tämän legenaarisen opiskelijatalon?

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Menoja ja tuloja

Eilen meni sitten 30€ bussikorttiin kuukaudeksi, ja tänään 12€ viiteen opiskelijalounaaseen jotka latasin opiskelijakortille. Hyvänä uutisena voi pitää tulohanojen aukeamista Suomen parhaan ammatin, pullonkeräämisen, myötä. Käväisin koululla syömässä, ja samalla tienasin päivän aterian hinnan pulloista. Jos joka päivä kävisi näin hyvin, niin tässähän söis koko kuukauden ilmaseks.

Olin myös onnekas, sillä sain avustusta kaupassakäyntiin, ja samalla yhden kauppakassillisen perustavaraa ohi oman budjetin. Niillä pärjääkin sitten muutaman päivän taas.

58,50€ mennyt, eli neljäsosa kuukauden budjetista viidessä päivässä. Toki tuossa on pidempiaikaisia hyödykkeitä mukana. Mietin miten otan mahdolliset lisätulot huomioon laskuissa, otanko ollenkaan. Ne voisi ehkä listata erikseen, ja seurata siltikin vain kulutusta. Tulot olisi sitten vain plussaa.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Paluu opiskelijaelämään

Tänään teen comebackin opiskelijaksi. Tai olenhan sitä edelleen, mutta kun on ollut jo vuoden töissä, on esimerkiksi opiskelijahintaiset ruokailut jääneet vähemmälle, kun ei enää ole tarvetta olla kampuksella. Nyt lähden yliopistolle syömään.

Olen miettinyt, kannattaako bussikorttiin ladata enää kk-korttia, sillä olen toistaiseksi sairaslomalla, eikä enää tule välttämättä käytettyä bussia päivittäin. Kuitenkin jos miettii tuota syömistä yliopistolla, niin kannattaisihan se ladata, ja käydä joka päivä koululla syömässä. Muutenkin tulee käytyä silloin tällöin jossain, joten kolmenkympin kuukausikortti maksaa varmasti itsensä nopeasti takaisin.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Budjetti

Budjetti on pahasti kuralla. Miinuksella ollaan, ja ensimmäiseksi asetankin kuukausibudjetin katoksi 200 euroa, sisältäen kaiken kulutuksen mikä kiinteiden kulujen jälkeen saa tulla. Tämä on kenties vielä melko löysäkin budjetti, mutta kokeilen ensin löysemmällä ennen todellista kiristelyä.

Auton laitoin myyntiin, toivoen että joku ostaa sen. Se onkin ollut suurin yksittäinen rahasyöppö. Laitoin myös jotain pientä tarpeetonta arvoirtaimistoa myyntiin.

Kuuri alkoi 1.4.2011, ja heti ekana päivänä piti mennä lankeemaan turhuuksiin. Teki mieli jäätelöä, oikeen siis kunnon jätskiannosta, joten ostin annostarpeita himaan yli kympillä. No, niistä saakin sitten useita annoksia, mutta silti, säälittävä alku.


Onko elämää ilman rahaa?

Perustin blogin, jossa tarkastelen elämää rahankäytön kannalta. Yritän aloittaa kovan säästökuurin, jossa jokainen sentti merkitsee. Pystynkö siihen, se jää nähtäväksi.