lauantai 28. toukokuuta 2011

Kännylaskusta tyhjät pois?

Onko kännykkä rahasyöppö? Siis etkö pysty hallitsemaan lörpöttelyä, vai meneekö datamaksuihin koko kuun palkka?

Ensin tietenkin kilpailutat liittymäsi.

Jos et ole määräaikaisessa sopimuksessa, kannattaa vaihtaa ihan muutan vaan liittymää, vaikka toisen operaattorin samanhintaiseen liittymään jota nyt käytät. Näin toimiessa on hyvä mahdollisuus, että nykyinen operaattorisi ei päästäkään sinua menemään, vaan tarjoaa esimerkiksi ilmaista puheaikaa tms. etuja, jos pysytkin heidän asiakkaanaan.

Tässäkin voi joutua lupautumaan esimerkiksi vuoden määräaikaisuuteen, mutta sekin kannattaa yrittää keplotella pois jos vain mahdollista. Mutta parempi sekin kuin jatkaa vain vanhalla liittymällä maksaen kiltisti kaikki puhelunsa itse.

Itse olen nauttinut erinäisiä puhe-etuja jo monta vuotta putkeen, joka kerta yrittäessäni vaihtaa liittymää minulle tarjotaan aina uudestaan puheaikaa.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ruokaostokset bonuskortilla halvemmalla?

Bonuskorttien orja? Asioitko tietyn ketjun kaupassa vain, koska omistat sen ketjun bonuskortin? Kannattaa oikeasti miettiä hieman, ehkä laskeskella myös vähän, ja päättää sitten mennä sinne, missä on edullisinta, eikä sinne, johon on bonuskortti.

Esimerkiksi Lidl on yleensä heittämällä halvempi peruselintarvikkeissa kuin mikään muu kauppa, edes suurilla bonusprosenteilla. Ja tankkaatko ABC:llä bonareiden toivossa? Suosittelen laskutoimituksia ja niiden jälkeen tankintäyttöpaikan valintaa uudelleen. Ei siinä, joskus se edullisin saattaa olla ABC ilman bonareitakin, kokemusta on, mutta kannattaako tankata 4 senttiä kalliimmalla jotta saa 3 senttiä bonareita, siinäpä kysymys. Tai kannattaako ostaa väkisin joku bonariraja rikki, että saa suuremman bonusprosentin?

Esimerkki S-ryhmästä: minulla on ostoja 480 eurolla, saan siitä bonusta 2,5% eli 12 euroa. Seuraava bonusraja on 500 euroa, jolloin prosentti nousee kolmeen. 500 eurosta 3% on 15 euroa. Kannattaako minun kuluttaa 20 euroa vaikka johonkin vähän turhempaankin, ansaitakseni 3 euroa? Tästä voi olla montaa mieltä. Joidenkin mielestä se voi olla huima säästö. Toinen voi ajatella alunperinkin, että mitä vähemmän kulutan, sitä parempi.

maanantai 23. toukokuuta 2011

Matkalle rahatta?

Jos aikataulu ei ole kiireinen, niin kannattaa joskus vaikka huvikseenkin kokeilla matkustaa liftaamalla! Varoitus, rohkeille tiedossa ilmaista seikkailua ja uusia elämyksiä.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

tiistai 17. toukokuuta 2011

Pullopojan vinkki

Jos harrastat pullojen keräämistä, niin tässä vinkki.

Keräyslasipisteistä löytää usein pantillisia alkon pulloja, varsinkin jos lähistöllä ei ole alkoa. Pantti on 10-20 senttiä, riippuen pullosta. Huomaa myös muoviset ja lasiset litteät viina- ym. pullot.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

lauantai 7. toukokuuta 2011

Luovu telkkarista

Kun olet luopunut autostasi, voit seuraavaksi harkita luopumista tv:stäsi. Säästät tv-lupamaksun, joka on 244,90€ - 253,80€ vuodessa, riippuen laskutusvälistä. Jos omistat nykyaikaisen telkkarin, saat siitä jopa rahaa vielä myydessäsi sen. Netistä näkee laillisesti todella paljon ohjelmia kanavien nettipalveluista, joten täysin pimentoon et jää.

Jos et kykene tv:stä luopumaan, vaihda vähintään laskutuskaudeksi 12kk, niin säästät muutaman euron, ja vaivassa myös vähän.


tiistai 3. toukokuuta 2011

Säästökeinoja

Seuraavissa postauksissa tulen listaamaan asioita, joissa voimme säästää rahaa, luontoa tai jotain muuta.

Ehdoton number one säästökohde kaikilla mittareilla on auto. Luovu siitä jo! No joo, jos asuu jossain korvessa niin onhan se oikeasti välttämätöntä omistaa auto. Mutta kaupungissa jos asuu niin autosta luopuminen kannattaa. Hyviä liikkumismuotoja ovat polkupyörä ja julkiset. Pidemmät matkat hoituvat mukavasti valtion rautateitä pitkin tai siististi coolisti bussilla.

Säästöä tulee helposti muutamia tonneja vuodessa. Sillä rahalla ostat helposti kuukausikortin koko vuodeksi paikallisiin julkisiin, sekä reissailet silloin tällöin junalla kauemmas ja välillä vaikka nappaat taksin jos siltä tuntuu. Jos näihin et kaikkea saa kulumaan niin voit käydä vaikka parilla ulkomaanmatkalla.

Suosittelen jokaisen lukemaan kuningaskuluttajan teettämän omistusauton ja vuokra-auton vertailututkimuksen. Se avaa vähän näkökulmaa tähän autoiluun ja että on olemassa myös vaihtoehtoja auton omistamiselle.