lauantai 4. kesäkuuta 2011

Säästä musiikin kuuntelukuluissa

Ärsyttääkö uudet Spotifyn soittorajoitukset niin paljon, että aiot jopa maksaa vitosen kuussa päästäksesi pälkähästä?

Vaihtoehtojakin kannattaa harkita:

Tee useampi Spotify-tili, näin voit siirtyä käyttämään toista tiliä kun kuunteluaika loppuu. Miinuksena tässä on soittolistojen jääminen vanhaan tiliin.

Käytä myös muita musiikkipalveluja, niitä on netissä runsaasti. Monissa voi kuunnella vieläpä miellyttävästi ilman mainoksia täysin ilmaiseksi. Palveluista esimerkkejä: Jamendo, Stereomood, Deezer, Grooveshark.
Lisää musiikin suoratoistopalveluita.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Kirppistely ja kierrätys taloyhtiössä

Kirppistely nyt on todella perinteinen tapa kierrättää ja säästää rahaa. Tosin useille se on myös harrastus. Myy itse omat roinasi paikallisella kirppiksellä ja tee löytöjä muiden kamoista. Usein kirppis on ainoa paikka josta voi löytää tietyntyyppistä vanhaa tavaraa, jota ei enää valmisteta.

Jos olet mukana taloyhtiösi asukastoimikunnassa, ehdota että taloyhtiön kerhohuoneelle tms. perustettaisiin kierrätyspöytä, jonne saisi viedä omia tarpeettomia tavaroita ja vaatteita muiden vapaasti otettavaksi. Pöydällä on hyvä olla myös joku vastuuhenkilö, joka huolehtii paikan siisteydestä ja toimittaa pitkään paikalla olleet tavarat kierrätykseen, esim. uffin laatikoihin tai lahjoittaa lähetyskirppiksille.

Jos sopivaa paikkaa ei tavaran kierrätykselle löydy, oivallinen idea olisi yrittää kierrättää kaikki mahdolliset lehdet (ja kirjat). Jokaisen ei tarvitse tilata omaa Aku Ankkaa, Kodin Kuvalehteä tai Tekniikan Maailmaa, vaan lehden luettua sen voisi toimittaa muiden saataville. Näin lehdistä hyötyisi useampi ihminen eikä ne päätyisi vain yhden lukukerran jälkeen lehtiroskikseen. Myös sanomalehdille voisi toimia jonkunlainen kierrätys, toinen kun tykkää lukea lehtensä jo aamulla, toinen kerkiää vasta illalla. Miksei kokeilla siis naapurin/naapureiden kanssa vaikka yhteiseksi tilaamista?