keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ruokaostokset bonuskortilla halvemmalla?

Bonuskorttien orja? Asioitko tietyn ketjun kaupassa vain, koska omistat sen ketjun bonuskortin? Kannattaa oikeasti miettiä hieman, ehkä laskeskella myös vähän, ja päättää sitten mennä sinne, missä on edullisinta, eikä sinne, johon on bonuskortti.

Esimerkiksi Lidl on yleensä heittämällä halvempi peruselintarvikkeissa kuin mikään muu kauppa, edes suurilla bonusprosenteilla. Ja tankkaatko ABC:llä bonareiden toivossa? Suosittelen laskutoimituksia ja niiden jälkeen tankintäyttöpaikan valintaa uudelleen. Ei siinä, joskus se edullisin saattaa olla ABC ilman bonareitakin, kokemusta on, mutta kannattaako tankata 4 senttiä kalliimmalla jotta saa 3 senttiä bonareita, siinäpä kysymys. Tai kannattaako ostaa väkisin joku bonariraja rikki, että saa suuremman bonusprosentin?

Esimerkki S-ryhmästä: minulla on ostoja 480 eurolla, saan siitä bonusta 2,5% eli 12 euroa. Seuraava bonusraja on 500 euroa, jolloin prosentti nousee kolmeen. 500 eurosta 3% on 15 euroa. Kannattaako minun kuluttaa 20 euroa vaikka johonkin vähän turhempaankin, ansaitakseni 3 euroa? Tästä voi olla montaa mieltä. Joidenkin mielestä se voi olla huima säästö. Toinen voi ajatella alunperinkin, että mitä vähemmän kulutan, sitä parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti